Νικήτας Π. Κακκαβάς

Γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1971, με καταγωγή από το Αμύνταιο και την Αρκαδία. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιούς.  Με τη συγγραφή ασχο-λείται ερασιτεχνικά από τα φοιτητικά του χρόνια. Κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί στον αθηναϊκό τύπο (ΒΗΜΑ magazine, Ελευθεροτυπία, περιοδικό «ΦΩΤΟγραφος» κ.λπ.), καθώς και σε επιλεγμένους διαδικτυακούς τόπους.

Έχει γράψει μεταξύ άλλων: «Συντηρητές μνήμης - ιστορίες από την ιστορία μιας πολίχνης» (εκδόσεις i-write/ 2012), «Μικρό Ημερολόγιο Καραντίνας (αυτοέκδοση- 2013), «Δυσμενής μετάθεση-όψεις της επαρχίας στην ελληνική ποίηση» (ανθολογία ποίησης / εκδόσεις ΠΗΓΗ-2018), «Photogrey – ιστορίες σε ευαισθητοποιημένο χαρ-τί και χωρίς καταπιεστική τεχνοτροπία» (συλλογή διηγημάτων / εκδόσεις ΡΩΜΗ -2021).

Το 2016 βραβεύτηκε  στην κατηγορία ΔΙΗΓΗΜΑ  στον 2ο  Πανελλήνιο Λογοτε-χνικό Διαγωνισμό «ΜΙΜΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ» που διοργάνωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυ-χιακών Σπουδών «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ» και εκδόθηκε από τη LIBRON Εκδοτική.

 

ΒΙΒΛΙΑ

20-06-2022
Κάθετος χρησμός